EKONOMİK ÖRGÜTLER PLATFORMU GİRİŞLERE ETKİN DENETİM VE TAKİP İSTEDİ


EKONOMİK ÖRGÜTLER PLATFORMU GİRİŞLERE ETKİN DENETİM VE TAKİP İSTEDİ

“TÜM İLGİLİLERİ SALGINA İLİŞKİN ÖNLEMLERİ TARTIŞIRKEN DAHA UZUN BİR SÜRE COVİD-19 SALGINI İLE BİRLİKTE YAŞAYACAĞIMIZI DİKKATE ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

“İŞ YERLERİNİN KAPANMASINA TAHAMMÜL EDİLEMEZ”

Lefkoşa, 21 Ağustos 20 : Ekonomik Örgütler Platformu, yurt dışından gelişlerde “karantina uygulamasına dönülmesi” gibi önlemlerin çok sayıda iş yerinin kapanmasına ve binlerce çalışanın işsiz kalmasına yol açacağı görüşünü belirterek, “Bugün yapılması gereken ülkemize giriş yapanların etkin denetim ve takibini yapmaktır. Bu amaçla daha sistemli çalışmak, teknolojik takip olanaklarından yararlanmak ve ülkemize mutlaka ayrı bir pandemi hastanesi kazandırmaktır” dedi.

Ekonomik Örgütler Platformu, tüm ilgilileri, salgına ilişkin önlemleri tartışırken daha uzun bir süre Covid-19 salgını ile birlikte yaşayacaklarını ve iş yerlerinin kapanmasına tahammül edilemeyeceğini dikkate almaya çağırdı.

Ekonomik Örgütler Platformu yazılı açıklamasında, Covid-19 salgınına karşı KKTC’de alınan önlemlerin hâlâ tartışılmaya devam etmesi ve bu tartışmaların geleceğe dair endişeleri büyütmeye yönelik olarak kullanılmak istenmesini endişeyle izlediğini kaydetti.

Bir süre daha Covid-19 salgını ile birlikte yaşamak zorunda olunduğu ifade edilen açıklamada, “Mart ayından bu yana Kuzey Kıbrıs’ta yaşadığımız süreç ise, Covid-19 salgınına karşın ekonomik çarkları da döndürmek zorunda olduğumuzu ve KKTC devletinin hepimizi evlerine veya Kuzey Kıbrıs’a kapatarak yaşatmak ve salgın sonrasını beklemek olanaklarından yoksun olduğunu, çok açık bir şekilde ortaya koymuştur” dedi.

Bu durumda yurt dışından gelişleri imkansızlaştıracak “karantina uygulamasına dönülmesi” gibi önlemlerin, çok sayıda iş yerinin kapanmasına ve binlerce çalışanın işsiz kalmasına yol açacağı kaydedilen açıklamada, “Böyle bir önlemin, halkın sağlığını daha güvenli bir şekilde koruyacağı düşünülmüş olsa bile, işverenleri ve çalışanları ile birlikte özel sektörü kurban etmek anlamına gideceği açıktır. Diğer ülke örnekleri de incelendiği zaman, salgına karşı mücadelenin, işyerlerini ayakta tutacak ve çalışanları koruyacak şekilde sürdürülmeye çalışıldığı zaten görülecektir” ifadeleri yer aldı.

“YAPILMASI GEREKEN ETKİN DENETİM, TAKİP VE PANDEMİ HASTANESİ”

Bugün yapılması gerekenin KKTC’ye giriş yapanların etkin denetim ve takibini yapmak olduğunun belirtildiği açıklamada, “Bu amaçla daha sistemli çalışmak, tekonolojik takip olanaklarından yararlanmak ve ülkemize mutlaka ayrı bir pandemi hastanesi kazandırmaktır” denildi.




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi